|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
| موضوع: المكرونة بالفراخ الخميس يونيو 10, 2010 10:38 am | |
|
المكرونة بالفراخ مصدر الموضوع الاصلي: المكرونة بالفراخ
طريقة عمل الفراخ بانيه بالصور [size=21]السلام عليكم ورحمة اللة وبركاتة
اليكم اخواتى الاعزاء طريقة عمل فراخ بانية بس اية روعة
احلى من كنتاكى واكل المطاعم
المقادير
فرخة بيضاء
بصلتين
خل وليمون
2 بيضة زيت للقلى
بقسماط مفرى
ملح فلفل بهارات توابل
الطريقة
1.اخلى الفرخة جيدا بنزع العضم والجلد منها جيداااا (ممكن شراء قطع فراخ مخلية من السوبر ماركت او الفرارجى)
2.هاتى تلك القطع المخلية وتبليها بالبصل المفرى والملح والفلفل والبهارات جيدا
3.ضعى الخل على الفراخ المتبلة واتركيها لمدة ساعة او ساعتين
4.هاتى قطعة قطعة من الفراخ وضعى عليها البقسماط المفرى وثم البيض المضروب
5.اقلى هذة القطع فى الزيت واخفضى النار (النار تكون هادئة حتى تستوى الفراخ )
6.بمجرد وصولها للون الذهبى الرائع انزعيها من على النار
7.قدمى احلى الفراخ البانية مع مكرونة او يمكن عملها كسندوتشات رائعة
اتمنى ان تنول اعجابكم وبالهنا والشفا [/size]
طريقة اخرى
طريقة عمل النجرسكو(المكرونة بالفراخ) المقادير 500 جرام مكرونة أقلام مقدار من البشاميل (ويكفى هذاالطبق كيس واحد من خلطة البشاميل الجاهز) نصف دجاجة مسلوقة ومخلية من العظم ويفضل الصدور جبنة موزاريلا لتحضير الباشميل 2 كوب حليب 2 ملعقة زيت أو زبدة 2 ملعقة دقيق الطريقة تسلق المكرونة وتصفى دون شطف بالماء. يجهز البشاميل على النار باستخدام كيس من الباشميل الجاهز وتحضيره بحسب الطريقة المذكورة على الغلاف أو بتذويب الزبدة وإضافة الدقيق ثم الحليب وتحريكهم معا حتى يتجانسوا ويتماسك الخليط قليلا، ثم يوضع مقدار منه على المكرونة. تضاف قطع الدجاج المخلية إلى المكرونة ويضاف قليل من الموتزاريللا ويقلب المقدار معا حتى يتجانس البشاميل والدجاج والجبنة مع المكرونة. تدهن الصينية بقليل من البشاميل ثم يوضع بها مقدار المكرونة كله ثم تغطى الصينية بباقى مقدار البشاميل. تدخل الصينية الفرن لمدة 45 دقيقة ثم نخرجها بعد ذلك لنضع باقى الموتزريللا على الوجه وتدخل الفرن مرة ثانية مدة 15 دقيقة حتى تأخذ اللون الذهبي بالهنــــااا والشفاااء ..
|
|
| |
argentine
المشاركات : 4471 تاريخ التسجيل : 08/06/2010 نقاط : 10562 العمر : 38 |
| موضوع: رد: المكرونة بالفراخ الخميس يونيو 10, 2010 11:49 am | |
| |
|
| |
MW-Dz
المشاركات : 6389 تاريخ التسجيل : 05/06/2010 نقاط : 12473 العمر : 30 |
| موضوع: رد: المكرونة بالفراخ الخميس يونيو 10, 2010 3:25 pm | |
| |
|
| |
Black Beauty
المشاركات : 8078 تاريخ التسجيل : 17/06/2010 نقاط : 14428 العمر : 34 |
| موضوع: رد: المكرونة بالفراخ الثلاثاء يونيو 22, 2010 1:41 pm | |
| |
|
| |
الانهار2
المشاركات : 6419 تاريخ التسجيل : 08/06/2010 نقاط : 12516 العمر : 28 |
| موضوع: رد: المكرونة بالفراخ الجمعة يونيو 25, 2010 3:19 pm | |
| |
|
| |
alloush_ak
المشاركات : 10333 تاريخ التسجيل : 23/01/2010 نقاط : 16767 العمر : 37 |
| موضوع: رد: المكرونة بالفراخ الإثنين أغسطس 09, 2010 3:23 am | |
| |
|
| |
حنين
المشاركات : 11925 تاريخ التسجيل : 22/11/2009 نقاط : 20747 متصفحي : العمر : 45 |
| موضوع: رد: المكرونة بالفراخ الثلاثاء أغسطس 10, 2010 5:54 pm | |
| |
|
| |
| موضوع: رد: المكرونة بالفراخ الخميس أغسطس 12, 2010 3:03 pm | |
| |
|
| |
| موضوع: رد: المكرونة بالفراخ السبت أغسطس 21, 2010 11:49 am | |
| |
|
| |
اميرة
المشاركات : 12848 تاريخ التسجيل : 28/02/2010 نقاط : 23416 |
| موضوع: رد: المكرونة بالفراخ الجمعة سبتمبر 17, 2010 2:20 pm | |
| |
|
| |
ziko
المشاركات : 274 تاريخ التسجيل : 21/11/2009 نقاط : 5886 العمر : 38 |
| موضوع: رد: المكرونة بالفراخ السبت سبتمبر 25, 2010 3:58 pm | |
| |
|
| |
الحل الصعب
المشاركات : 1200 تاريخ التسجيل : 01/10/2010 نقاط : 6934 |
| موضوع: رد: المكرونة بالفراخ الثلاثاء أكتوبر 05, 2010 3:45 pm | |
| |
|
| |
cr7m
المشاركات : 1408 تاريخ التسجيل : 12/01/2012 نقاط : 6124 متصفحي : العمر : 34 |
| موضوع: رد: المكرونة بالفراخ الخميس يناير 19, 2012 12:39 am | |
| |
|
| |
بنوتهـ مصريهـ
المشاركات : 7505 تاريخ التسجيل : 22/01/2012 نقاط : 12931 متصفحي : العمر : 29 |
| موضوع: رد: المكرونة بالفراخ الأحد يناير 29, 2012 7:04 am | |
| |
|
| |
|